Veel gestelde vragen

Hieronder vindt u veel gestelde vragen over SOSid.

De SOSid card werkt heel eenvoudig. In geval van nood, ziet een hulpverlener uw SOSid polsbandje of een SOSid QR-code aan uw kleding.

De hulpverlener scant met zijn of haar telefoon de QR-code en voert de pincode in. De gegevens die u heeft ingevoerd in uw SOSid-account worden nu direct zichtbaar.

U kunt zelf bepalen welke (medische) gegevens en welke contactpersonen u invoert. Op deze manier bent u ervan verzekerd dat de juiste informatie beschikbaar is, als u het onverhoopt zelf niet kunt vertellen.

Uw SOSid card is voorzien van twee uitneembare QR-codes. U kunt deze losmaken door de QR-code met duim en wijsvinger heen en weer te bewegen.

De QR code aan de linkerkant van de kaart kunt u bevestigen aan bijvoorbeeld een sportschoen of kleding door een veter door de twee kleine gaatjes te rijgen.

De QR-code aan de rechterkant van de kaart kunt u bevestigen aan de armband door deze door de twee sleufjes te rijgen.

Een bepaald type tweedimensionale streepjescode. De letters QR zijn een afkorting van Quick Response.

Nee, deze is gegraveerd met een speciale laser en daardoor slijtvast en krasbestendig.

De vier cijfers onder de QR code. De hulpverlener voert de pincode in na het scannen van de QR-code. De pincode voorkomt dat uw gegevens onbedoeld gezien kunnen worden.

De armband is gemaakt van stevig nylon. Nylon is een synthetische textielvezel die gemaakt is uit polyamiden.

De armband past om iedere pols. U kunt de armband eenvoudig op maat maken door de pin-sluiting op de juiste plek door het materiaal te prikken.

Ja, u kunt zwemmen met de armband en deze is zeewater bestendig.

Als u de QR code niet direct wilt laten zien, kunt u deze ook naar binnen draaien.

Op de andere, gladde kant van de QR-code kunt u dan het vlaggetje plakken.

Internationaal zal bij hulpdiensten bekend gemaakt worden dat onder het vlaggetje uw persoonlijke QR-code zit. Voor hulpdiensten is zo bovendien direct te zien uit welk land u komt.

Een metalen kaart van RVS die duurzaam en kras vast is.